Franța începe campania de vaccinare cu cea de-a treia doză pentru persoanele în vârstă și pentru cei cu diverse afecțiuni. Autoritățile sanitare spun că aceasta este cea mai bună metodă pentru a evita formele grave și spitalizările datorate răspândirii variantei Delta. Peste 18 milioane de francezi sunt vizați de această campanie, după cum arată datele Ministerului Sănătății.

Campania de imunizare cu cea de-a treia doză a început cu persoanele din casele de bătrâni. Este vorba despre aproximativ 600 de mii de rezidenți, care au fost vaccinați chiar la început și care au mai bine de 6 luni de la imunizarea cu cea de-a doua doză. Peste 7.200 de astfel de instituții din Franța au demarat campania.

“Nu prea ştim încotro ne îndreptăm. Oricum, sper că va fi eficient”.

A treia doză este recomandată persoanelor de peste 65 de ani, dar și celor care au diferite afecțiuni, indiferent de vârstă. Cei care au fost imunizați cu vaccinul fabricat de Johnson, care se administrează într-o singură doză, vor primi încă o doză, după aproximativ o lună, cu un vaccin din categoria ARN mesager. Aceeași schemă vaccinală se va aplica și celor care au fost imunizați cu produsul Astra Zeneca.

Aproape 90% din rezidenții caselor de bătrâni sunt complet imunizați. În Franța, peste 69% din populație este vaccinată cu ambele doze, iar obiectivul celor 50 de milioane de persoane vaccinate cu prima doză încă nu a fost atins.

sursa: stiri.tvr.ro/