Primăria Municipiului Iași, împreună cu reprezentanții serviciilor de siguranță și alte părți ale administrației locale, pregătește cel mai așteptat eveniment de motorsport din Iași. Raliul Iașului va avea loc în perioada 2–4 septembrie 2022 și va fi plin de surprize plăcute pentru pasionații de mașini și de viteză.

„Primăria Municipiului Iași sprijină logistic și financiar o nouă ediție a Raliului Iașului, eveniment sportiv cu tradiție care a devenit reprezentativ pentru sportul cu motor din România. Știm cât de apreciată este ediția de la Iași, mai ales că superspeciala de la Râpa Galbenă este una dintre cele mai provocatoare probe din tot campionatul. Am convenit, împreună cu organizatorii, să derulăm Raliul Iașului înainte de începerea școlii pentru a nu perturba traficul din oraș și invităm ieșenii să participe și la ediția din acest an, mai ales că, de fiecare dată, pregătim și surprize care, sperăm noi, să încânte și mai mult iubitorii sportului cu motor din aceasta zonă”, declară purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași, Sebastian Buraga.

În acest an, reprezentanți ai organizatorilor, ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență – ai Primăriei Iași, ai Direcției Județene de Administrare Drumuri și Poduri, ai Poliției Locale Iași, ai Serviciului de Ambulanță, ai Direcției Silvice și ai Agenției pentru Protecția Mediului s-au întâlnit pentru a organiza evenimentul, astfel încât să nu mai existe niciun fel de pericol, atât pentru participanți, cât și pentru spectatori, întrucât să nu afecteze activitățile ieșenilor de zi cu zi, iar probele de concurs să fie ținute în cele mai bune condiții.