Douăzeci de pompieri militari din cadrul Detașamentului Bârlad au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială multifuncțională, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, precum și o ambulanță SMURD tip B2 (echipaj de prim ajutor) pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în laboratorul de robotică (laborator amenajat în cadrul laboratorului de fizică) al Colegiului Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la etajul 1 al clădirii. Incendiul se manifesta cu violență în laborator, pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați, dar și la nivelul acoperișului.
Întrucât la ora izbucnirii incendiului nu de desfășurau cursuri în respectivul corp de clădire, nu a fost necesară evacuarea niciunui elev, cadru didactic ori personal auxiliar. Dupa aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat.
Au ars bunurile din laboratorul de robotică și s-au degradat diverse obiecte din laboratorul de fizică. De asemenea, au ars circa zece metri pătrați din asteriala acoperișului și s-au degradat aproximativ 15 metri pătrați acoperiș și peste 100 metri pătrați tencuială interioară și exterioară.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.