Astăzi la prânz, un incendiu a izbucnit la sala de sport Oxygen din municipiul Iași, strada Pantelimon Halipa.

Primul apel a fost la ora 12.43, Grupa operativă a fost activată începând cu ora 12.49. La locul evenimentului s-a deplasat Grupa operativă, coordonată de către inspectorul șef, colonel Ionuț-Ciprian Grădinaru și Prefectul județului Iași, domnul Petru – Bogdan Cojocaru.

S-a intervinit din partea Detașamentului 2 de Pompieri Iași cu 3 autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, 1 echipaj de primă intervenție și comandă, 1 autospecială pentru transport apă, 2 autoplatforme pentru salvarea de la înălțime, 2 echipaje de prim ajutor calificat, 28 subofiteri și 1 ofițer în primă intervenție.

Incendiul s-a manifestat la acoperiș și la izolația exterioară a clădirii pe o suprafață de aprox 500 m.p. La locul intervenției s-au aflat în total 6 autospeciale de stingere, 2 autospeciale pentru intervenții la înălțime, 2 autospeciale pentru transport apă, 3 echipaje de prim ajutor, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 echipaj de descarcerare, 50 subofițeri și 2 ofițeri.

Au fost evacuate 20 persoane de la etajele superioare.

Incendiul a fost lichidat, se verifică fiecare încăpere din complex, pentru a stinge orice focar și pentru a inventaria pagubele produse în urma incendiului.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

Vom reveni cu informații!