La data de 16 aprilie 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de furturi din locuințe, din comuna Știubieni.

In urma activităților desfășurate, la locațiile vizate, au fost descoperite bunuri care să intereseze cauza, precum și alte bunuri care fac obiectul altor infracțiuni.

Astfel, au fost identificate 11 plase tip monofilament, pentru pescuit, precum și cantitatea de peste 10 kilograme de pește, care ar fi fost sustras fără drept, în noaptea de 15 spre 16 aprilie, din iazul Negreni.

In cauză, cercetările au fost extinse și pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere, transport, comercializare fără documente legale a peștelui, deținerea sau folosirea la pescuit, de către persoanele neautorizate a năvoadelor sau a altor tipuri de unelte de pescuit comercial și furt calificat.

Toate bunurile au fost ridicate in vederea confiscării, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt.

La percheziții au participat polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.

sursa: IPJ Botoșani