O femeie din județul Cluj a sesizat faptul că pe un drum din județ un cal era tras cu o funie în urma unei mașini iar un mânz era lăsat liber, putând oricând să fie lovit de o altă mașină.

“Caz văzut azi (miercuri – n.r.) în Someșul Rece. Mașina pe avarii care mergea cu un cal legat de ea cu o funie de 1-2 m, și un mânz lăsat liber în urmă care mergea în toate direcțiile. Calul săracul a tras să se oprească la un moment fiindcă nu mai putea.”, a scris femeia pe grupul Protectia Animalelor Cluj, de pe Facebook.

Poliția animalelor s-a autosesizat în acest caz.

„În cursul zilei de azi (miercuri), 20 aprilie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări, în urma aparației pe o platformă de socializare a unor imagini în care se observă o cabalină legată de un autoturism pus în mișcare. În cadrul verificărilor se vor stabili împrejurările desfășurării incidentului, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

sursa/imagini aici:

https://www.facebook.com/groups/anim.cluj/posts/7616994688325590/