Sâmbată seara, un ieşean a apăsat până la podea acceleraţia autoturismului său şi s-a “infipt” in refugiul staţiei de tramvai din cartierul Alexandru Cel Bun, zona Familial. Din câte se pare, inainte de evenimentul auto, ieşeanul se afla intr-un bar unde a consumat o cantitate insemnată de alcool, iar la apariţia soţiei impreună cu copilul, veniţi să il convingă să meargă acasă, a izbucnit un intreg scandal intre cei doi soţi. Bărbatul s-a urcat in maşină şi plecat in trombă prin oraş, orbit de furie, dar nu a mai putut controla volanul, izbindu-se violent de refugiul staţiei de tramvai, autoturismul răsturnându-se pe cupolă.

A avut insă mare noroc, a reuşit să iasă intreg din maşina facută zob iar la sosirea poliţiştilor, s-a constatat ca avea o alcoolemie insemnată: 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 4 decembrie un bărbat de 32 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului, şi ar fi intrat în coliziune cu refugiul unei staţii pentru mijloacele de transport în comun, iar ulterior s-ar fi răsturnat.

În urma testării şoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului, în 6 decembrie bărbatul a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.