Un bărbat din Valea Lupului, Județul Iași, a fost rănit la Cheile Bicazului după ce o bucată de stâncă s-a desprins și a căzut peste el. Din primele informații, a fost solicitat un elicopter SMURD la fața locului.

La locul solicitării s-au deplasat un echipaj SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, un  echipaj de la SAJ și SVSU Bicaz Chei.
Echipajele medicale au acordat primele îngrijiri medicale bărbatului.

“Astăzi, 10 august, în jurul orei 15.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că, o bucată de stâncă din zona Bicaz-Chei s-a desprins, accidentând o persoană.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 34 de ani, din județul Iași, se afla împreună cu mai multe persoane în zona turistică Bicaz-Chei, ar fi fost accidentat de o bucată de stâncă desprinsă din versantul muntos.

Polițiștii efectuează verificări pentru a stabili, cu exactitate, cum s-a produs acest eveniment”, a transmis sinsp. Ciofu Ramona, IPJ Neamt.

Traficul se desfășoară în condiții normale, persoana a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital, urmând ca de acolo să plece cu elicopterul SMURD la spital, la Iași.

Bărbatul a suferit traumatisme craniene, se află în stare gravă iar cel mai probabil va fi dus la Spitalul de Neurochirurgie.