Se vede treaba că pe la noi, prin “giudeț” e bai mare pentru ca nu prea mai sunt evenimente la care “măriile lor” să poată tăia o panglicuță, să mai întingă puțin colac în castronul cu sare și să aibă unde se fotografia pentru că mai apoi să se poată lăuda pe rețelele de socializare cu realizările.

Acestea fiind spune, “măriile lor” au purces la a “inaugura” niște panouri care semnalizează intrarea în județ. Mândrie mare pentru Iași că are panouri de semnalizare, motiv de bucurie și promovare în media că doar asta “ardea” acum. În acest ritm, în curând, mult mai curând decât ne așteptăm, vor ajunge unii să se laude și când schimbă rolă de hârtie iginienică de la toaletă.

Spitalul de Pneumo, ce stă să se dărâme peste pacienți și peste corpul medical, mai poate aștepta, ce dacă cei implicați “urlă” de ani de zile că TREBUIE urgent să se facă ceva în sensul ăsta. Ce dacă drumurile județene se reabilitează cu viteza melcului, ce dacă… și continuați voi, dragi cititori, la nesfârșit. Exemple sunt multe, trebuie doar să le numim…

Și ca penibilul să atingă cote alarmante dar, în același timp, să ne dea subiecte de râs, haideți să analizăm puțin aceste panouri. Așa-i că vă duce imaginația spre niște gratii de la “mititica”? Ce o fi vrut să spună autorul?

O fi acesta “preludiul” pentru ultima noapte de libertate, întâia noapte la răcoare? Și nu, nu ne referim la temperaturile de afară…

O ultimă idee, ca să fie treaba-treabă, e chiar haios cum își împart “măriile lor” like-uri unul altuia, așa cum împart băbuțele pomana la biserică: “îi dau și ei maică, și ea mi-a dat mie! “.