In judeţul Iaşi au fost înregistrate 75 de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus in ultimele 24 de ore, de trei ori mai multe faţă de ultima raportare. Cu cele 75 de cazuri de ieri, Iaşul s-a situat pe locul şase la nivel naţional, după Bucureşti (314 cazuri), Timiş (106), Constanţa (91), Satu Mare (85) şi Suceava (81).

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), până ieri, 7 septembrie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 43.407 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Tot în judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat patru decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungand la 957.

La nivelul judeţului, sunt două localităţi unde situaţia se prezintă mai grav: Răchiteni, unde incidenţa a crescut la 3,64 cazuri la mia de locuitori şi Cepleniţa, cu o incidenţă de 3,33 cazuri la mia de locuitori. O altă localitate a trecut din scenariul verde în cel galben –Vlădeni – unde incidenţa este de 2,42 cazuri la mia de locuitori. Alte 11 localităţi au incidenţe de peste un caz la mia de locuitori. Sunt insă si localităţi in care nu s-a raportat nici un caz.