Hanguk Taekwondo Romania & Kang’s Global Taekwondo Family, au organizat la București, un seminar de arte marțiale coreene.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, in perioada 17-19 februarie 2023 si a avut un real succes.

Seminarul a fost coordonat de catre Grand Master KANG Jong Kil (9 dan taekwondo) si Grand Master KIM Hak Dong (8 dan taekwondo), asistați de antrenori români cu experiență, care, la randul lor, sunt acreditați și certificați la nivelul Master, de catre Academia Kukkiwon (World Taekwondo Headquarters) din Seul (Coreea de Sud), coordonatorii si antrenorii prezenți fiind multipli medaliați la nivel national si internațional.

Au participat 12 structuri sportive din țară (recunoscute și acreditate de catre Ministerul Sportului) și peste 240 atleți. Printre sportivii prezenti s-au aflat si membrii prestigiosului Club Sportiv Keumgang din Iasi, coordonat de catre Master Ionela Manea.

“Practicanții clubului au avut onoarea să lucreze cu doi mai maeștri, unul dintre ei-Master KANG Jong Kil, 9 dan taekwondo, multiplu campion pe partea de fighting și Master KIM Hak Dong, vicempion mondial pe partea de pumsae. În cadrul seminarului, practicanții clubului au reușit să își imbunatatteasca și să își pună la punct atât tehnică necesară pentru competiții de pumsae cât și multiple combinații folosite în partea de Kyorugi, să se reîntâlnească cu Grand Master KANG Jong Kil și să îl cunoască pe maestru de pumsae, să învețe de la el că, deși a avut o accidentare și a fost campion pe partea de Kyorugi a avut ambiția și determinarea de a se pregăti și a ajunge vicecampion pe partea de pumsae”, a declarat Master Ionela Manea, 4 dan taekwondo.

Despre Clubul Sportiv Keumgang Iasi:

Clubul Sportiv Keumgang a luat ființă in anul 2013 și reunește sportivi cu vârste cuprinse intre 3 și 45 de ani, fiind coordonat de către Master Ionela Manea (4 dan taekwondo).

Sportivii ieșeni au reprezentat cu succes municipiul la mai multe competiții naționale și europene unde s-au situat pe locuri fruntașe.

Despre Grand Master, KANG Jong Kil – 9 dan taekwondo

– Multiplu Campion Național al Coreei (Coreea de Sud)
– Multiplu campion in competițiile internaționale
– Campion Mondial de Taekwondo, 1980 – Campionatele Mondiale Militare
– Antrenor certificat de Universitatea de sport (taekwondo) din Seoul.
– Din anul 1985 s-a mutat în Germania și a început cariera de antrenor.
– În etape diferite a antrenat echipele naționale ale Germaniei, României si Greciei.
– Cariera în taekwondo până în prezent demonstrează ca nu este doar un excelent artist marțial ci și un excelent antrenor și profesor.

Despre Grand Master, KIM Hak Dong – 8 dan taekwondo este membru al echipei naționale de pumsae din Coreea ID

-Locul 2 – World Taekwondo Championships 2022

-Locul 1 – Asian Taekwondo Championships (de 2 ori)

-Locul 1 – World taekwondo Hanmadang

-Locul 1 – Campionatele Nationale al Coreei

-Locul 1 – World Taekwondo Online Championships (de 2 ori)

-Locul 1 – Chuncheon Korea Open· Locul 1 – Kim UnYong Cup International Open (de 2 ori)

-Locul 1 – Jeju Korea Open· Antrenor pentru echipa de pumsae a Clubului Myeong Jang din Coreea de Sud.