După ce cartierul Bucium a fost “bombardat” pentru a se moderniza sistemul de termoficare a spitalului Socola, municipalitatea anuntă lucrări de reparație intr-o altă zonă intens circulată: pe Str. Aurel Vlaicu, care face legatura dintre cartierele Tătărasi si Dancu. Acolo deja se lucrează la modernizarea liniilor de tramvai până la limita cu satul Dancu iar traficul este deja foarte afectat.

Primaria Iași pune la bătaie suma de 2,5 milioane de euro pentru un tronson de aproape 3 kilometri de pe strada Aurel Vlaicu. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată pe 17.09.2021.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

“Pentru realizarea unui obiectiv unitar, municipiul Iași are în vedere prin această achiziție reabilitarea părții carosabile dintre linia de tramvai și trotuare, precum și modernizarea străzii Aurel Vlaicu, tronson fără linie de tramvai și reabilitarea podului Aurel Vlaicu. În prezent, datorită lucrărilor în curs de derulare la linia de tramvai, carosabilul existent pe strada Aurel Vlaicu a fost afectat de traficul intens și utilajele folosite în timpul execuției la linia de tramvai. Astfel, se impun măsuri privind modernizarea carosabilului existent pentru creșterea confortului în trafic și pentru fluidizarea traficului între municipiul Iași și localitatea limitrofă, Dancu”, este specificat in caietul de sarcini.