In ultimile 24 de ore au fost confirmate 395 de cazuri noi de COVID-19 in judeţul Iaşi, incidenţa ajungând astfel la 2.73, după ce in ziua precedentă incidenţa fusese 2.42, semn ca Iaşul se apropie cu pasi foarte rapizi spre scenariul roşu. Cadrele medicale cadrul Spitalului de Boli Infecţioase” Sf.Parascheva” Iaşi au avut o noapte zbuciumată intre 24 şi 25 septembrie, cu aproape 100 de pacienţi primiţi in doar câteva ore.

La poarta Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi s-a format o coadă de ambulanţe care transportau bolnavi de COVID-19, mulţi in stare gravă, ce au necesitat internare imediată.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat:

“A fost o noapte de foc la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În curtea spitalului puteau fi observate ambulanţe şi autospeciale ISU care aşteptau, monitorizând permanent pacienţii. În garda din această noapte, până la ora 01.00 au fost consultaţi peste 80 de pacienţi, iar jumătate dintre aceştia au necesitat internare şi acordarea tratamentului de specialitate”.

La nivel naţional, in ultimile 24 de ore au fost inregistrate 7.676 cazuri noi, iar 597 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.