Utilajele si materialele necesare sunt pregatite pentru a intampina iarna anului 2022-2023. Astazi, primaul Mihai Chirica a inspectat parcul pentru comandamentul de iarna si s-a declarat multumit de cum se prezinta echipajele de interventie.

“Avem în jur de 124 de utilaje, multe noi, aduse în cursul acestei veri. O creștere semnificativă a numărului de utilaje la compania de transport public, completarea parcului pentru companiile Citadin, Servicii Publioce Iași, preum și pentru Salubris care a mai achiziționat încă 5 utilizate noi, în special pentru zonele de trotuar și zonele de parc. Sunt peste 4900 de tone de materiale degivrante, mă refer la clorură de calciu și clorură de sodiu. și stocul de nisip pe care îl folosim pentru zonele cu spații verzi.

Avem aproape 1000 de oameni care sunt implicați în comandamentul de iarnă, mă refer la cei sunt puși la dispoziție de către toate companiile noastre, 200 din partea Citadin, aproape 200 din partea Salubris și tot așa până completăm tot parcul. Sunt și echipamente închiriate, până la numărul de 124. Cel mai mare parc îl gestionează Citadinul, care este de altfel și organizatorul comandamentului de iarnă, sunt 66 de echipamente. În funcție de evoluția iernii, putem completa stocurile de materiale, dar și numărul de utilaje, avem contractele deschise. Nu luăm să facem stocuri inutile, e bine să avem de la un an la altul, de fiecare dată lăsăm cel puțin o mie de tone de sare în rezervă de la o iarnă la alta pentru a nu ne prinde pe picior greșit. Am reușit să rezolvăm și cele două averii importante, cea din Tătărași, care era mai mult legată de organizarea asociației de proprietari, dar și cea din zona Frumoasă, acolo unde am avut o intervenție pe o proprietate privată.

Credem că în momentul de față putem aștepta iarna cu brațele deschise, dar cred că cel mai important va fi să ieșim cu toții să facem deszăpezirea acolo unde legea ne invită. Și poliția locală care este prezentă aici cu noi și va interveni prin aplicarea hotărârilor de Consiliu Local, ca fiecare cetățean, societate comercială sau asociație de proprietari să-și curețe gheața și zăpada acolo unde are responsabilitatea”, a declarat primarul Mihai Chirica.