De 1 decembrie să lipsească incidentele e ca și cum ar lipsi tradiționala masă de după paradă, cu fasole și cârnați. Trecem peste colegialitățile de partid și intrăm direct în “pâine”: o mare de ieșeni au lăsat totul baltă și s-au adunat la kilometrul 0 pentru parada militară, îngrămădiți după garduri ca să nu mai “piște” vântul atât de tare. Oficialități prezente fără număr, se cântă imnul, încep alocuțiunile.

Iar de aici, începe și distracția.

Prefectul nostru a dărdăit atât de rău încât discursul lui a fost un adevărat fiasco presărat cu inversiuni, bâlbe și cuvinte stâlcite. Zău, îl înțelegem, cu toții am înghețat. Dar a stârnit atâtea râsete în public, până și copiii au tresărit la fiecare gafă, mai să urce pe scenă pentru a-l corecta. S-au distrat copios și tinerii, bătrânii își dădeau coate. Ce să-i faci, probabil cine i-a trimis discursul are scris de doctor…

Al doilea ghinionist a fost Președintele Consiliului Județean, dar de el nu s-a râs…a fost mult mai rău! Un grup de ieșeni l-a huiduit pe tot parcursul discursului și numai privirile jandarmilor fixate pe “gașca veselă” i-a determinat pe nemulțumiți să nu facă și mai mare tamtam.

Cu emoții, am așteptat discursul primarului, dacă Doamne ferește se dezlănțuie “gașcă veselă” ori se trezește edilul nostru cu vreun steguleț băgat pe unde nici nu se așteaptă. Însă trebuie să recunoaștem, omul a știut să se “scoată” frumos: i-a invitat pe scenă pentru a spune câteva cuvinte pe mitropolit și pe episcop iar cum românii au respect deosebit pentru fețele bisericești, au ascultat și discursul primarului fără nici un fel de cârcoteală. Bașca, discursul a fost bunișor, fără bâlbe, așa cum ne-a obișnuit edilul de când ocupă fotoliul de la Roznovanu iar după ceremonie cetățenii au dat năvală să îi strângă mâna.

Așadar, trio-ul (nu am putut să il numim meci, că unul iese in plus la numărătoare) s-a incheiat astfel: primar-1, prefect-0, președintele CJ-0.

Să mai spună cineva că nu avem primar cu lipici la public…

By admin