Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,furt în scop de folosință”, ,,furt calificat”, și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte ce ar fi fost comise la data de 15 martie a.c. O persoană a fost reținută pentru 24 de ore.
Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în jurul orei 03:00, un tânăr ar fi sustras un auto de pe raza municipiului Iași pe care l-ar fi condus, deși nu ar deține permis de conducere și apoi l-ar fi abandonat.
În aceeași noapte ar fi pătruns prin efracție la subsolul unui imobil de unde ar fi sustras o trusă cu scule electrice și țevi din cupru, în valoare de 8.500 de lei.
Prejudiciul a fost recuperat de polițiști în totalitate.
În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași.
La data de 16 martie a.c. acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași şi Judecătoriei Iaşi, instanţa dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că tânărul a fost depistat pe raza municipiului Iași împreună cu un altul de către lucrători din cadrul Poliției Locale Iași, având asupra lor țevile din cupru.