La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Iaşi, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru tentativă la furt calificat.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 24 spre 25 octombrie a.c., prin escaladarea unui geam, un bărbat de 31 de ani ar fi pătruns de două ori într-o sală de jocuri, din municipiul Iaşi, de unde ar fi încercat să sustragă bunuri, însă nu ar fi reuşit.

În urma percheziţiei, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 29 octombrie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţa dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Iaşi şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale, iar la acţiune au participat şi jandarmi.

Cercetările continuă.