Geniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați zilele trecute să intervină într-o zonă de agrement din municipiu.
Angajații Inspectoratului au ajuns într-o pădure din zona cartierului Bucium pentru a ridica mai multe proiectile provenite din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Geniștii au avut în ultima perioadă unele misiuni de asanare și distrugere ale elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată, muniție care va fi detonată în mod controlat.

În cursul zilei de 31 august 2021, geniștii ISU Iași au ajuns în cartierul Bucium, într-o zonă împădurită, de unde au ridicat mai multe proiectile de război.

„La ora 12:27, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren dintr-o zonă împădurită din municipiul Iași, respectiv zona Bucium”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

În zona respectiva au fost descoperite 14 proiectile explozive de calibru 75 de milimetri și alte 6 focoase fuzante KZ 14.

„Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță în vederea distrugerii ulterioare”, au mai precizat cei de la ISU Iași.