Gabriel Diaconu, medicul psihiatru care încă de la debutul pandemiei a avut numeroase intervenții în presă sau postări pe pagina personală de Facebook, legate de informațiile false vehiculate în spațiul public atrage din nou atenția asupra faptului că și în timpul comunismului din țara noastră era invocată „o majoritate”. Intr-o postare pe Facebook, medicul Gabriel Diaconu a scris:

„Cea mai trăznită lozincă a ultimelor săptămâni e aceea că: ”suntem puternici, suntem majoritari, suntem ne-vaccinați” (anti-COVID).

Asta îmi aduce aminte de un banc vechi, cu milițieni trimiși la plantat niște puieți de brad, unde un răcan îl întreabă pe plutonier: ”toarșu, cum se plantează brazii?” la care acesta răspunde savant ”cu verdele în sus”.

Statistic vorbind majoritatea oamenilor sunt mediocri. Nu-i o rușine, nu-i o pată pe veston, e o realitate matematică.

La fel, statistic vorbind, într-o situație de viață foarte stressantă, apăsătoare, și unde majoritatea nu e educată, cei mai mulți vor lua decizii proaste. Pentru ei sau pentru alții.

Mama mea spunea că prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul.

Dar în câteva laboratoare de propagandă se construiește blazonul noului haiduc al pandemiei, care se luptă cu tiranul în halat alb care-l atacă, mișelește, cu un…ac de siringă. Nu vă fie frică, dictatorul pică! Și alte chemări la oaste simetric așezate, cât să lase impresia că ești pe-un câmp de luptă și te apără stânga, te apără dreapta, te apără forța numerelor măcar că ești cu pieptul gol în fața asaltului de pistoane.

Din toate beznele minții, asta-i cea mai adâncă.

În primul rând că omul ăla nevaccinat, care nu are imunitate (încă) la COVID, cu cât sunteți mai mulți, și cu cât mai îngrămădiți, cu atât riști să îți dea și ție boala.

În al doilea rând că nu e nimic în suma tuturor aflați în eroare care să confere vreo calitate specială mulțimii. Doar faptul că boala va mușca din ei, rând pe rând.

Și în al treilea rând, dacă ar fi (ce stupizenie) să fie un fel de meci, un fel de răscoală, un fel de luptă de-asta ca la Rovine sau la Călugăreni:

Tot ”noi” vă tratăm bolnavii!

Hai să ne înțelegem. E ca și cum ne-am lupta cu turcii și apoi, dacă pică unul de pe cal, îl trimitem la doctorii lor să-i trateze!

Păi cum vine asta?

Și-a organizat doamna doctor Cutărescu nevaccinată, cu contingentul de asistenți și infirmiere nevaccinați, cu niscaiva ambulanțieri nevaccinați și cu toată liota de politicieni, oameni de afaceri și bișnițmeni propriul circuit de sănătate anti-COVID și nu știam noi?

Sunteți o ”majoritate” pentru că așa sunt oamenii, vulnerabili la contagiune socială. Nicidecum pentru că ați avea dreptate, sau ați avea dovezi. Doar pentru că aveți nevoie, emoțional, să vă simțiți mulți.

Paradoxul lui Moțoc e genial în Lăpușneanu (mulți dar proști, zice tiranul, proști dar mulți, zice boierul). E terenul favorabil răsturnărilor de orânduire, din care își face ițită fața hâdă ”dictatura proletariatului”.

Vă întreb pe voi, cei mai bătrâni (că ăia tineri au uitat trecutul): ați uitat?

Ați uitat dictatura proletariatului?

Adică acum 31 de ani niște oameni s-au răsculat împotriva imposturii, împotriva analfabeților cocoțați pe funcții, a unui președinte care nu vorbea corect românește și care își falsificase studiile, ați murit pe baricade ca să dărâmați un regim odios,

Ca să vă simțiți, astăzi, ”majoritate” în fața morții?

Când v-a furat Dumnezeu mințile? Dar ce vă imaginați voi?

Că, odată săvârșită ”revoluția” asta a memelor pe internet o să vă adunați într-un ”Cece” cu brasarde tricolore cu o siringă tăiată și o să organizați voi ”democrația medicală”?

O să apară mișcări de ”democratizare a chirurgiei toracice” și ”comitete de acțiune pentru reforma în oftalmologie”?

Există o singură realitate. Iar realitatea e că, să fii alături de patria ta, alături de România, alături de oamenii ei, înseamnă acum să ai grijă de cei vulnerabili, de cei bolnavi sau care se îmbolnăvesc, de cei care riscă moartea dacă nu se vaccinează.

Restul sunt gogorițe”.