În urmă cu câteva minute, a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112 că este nevoie de intervenția pompierilor la un incendiu într-un magazin comercial. Din primele informații, este vorba de magazinul Sinsay, din localitatea Miroslava, județul Iași. Se deplasează 2 autospeciale de intervenție și stingere.

Nu sunt anunțate victime.

Update! După verificări amănunțite, ISU Iași a transmis că nu se confirmă incendiul.

“Incidentul la care faceți referire a fost o minoră și izolată degajare de fum în camera tehnică aferentă rețelei electrice, în urma unei căderi de tensiune. Sistemul anti-incendiu performant al imobilului s-a declanşat automat şi a funcţionat în mod corespunzător. 

Personalul specializat al Family Market Miroslava a intervenit prompt pentru a face verificările necesare şi a solicitat intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, care a constatat că nu sunt probleme. 

Nu s-au înregistrat pagube și, fiind în afara programului de lucru, nu a fost nimeni pus în pericol.

Family Market Mirolava este proiectat şi amenajat cu dotări specifice securităţii la incendiu, atât în ceea ce priveşte detecţia, semnalizarea şi alarmarea, cât şi în ceea ce priveşte instalaţiile de stingere a incendiilor: rezerve de apă, reţea de hidranţi exteriori, staţii de pompe, instalaţii de hidranţi interiori, instalaţii de stingere tip sprinkler, instalaţii de desfumare, stingătoare de diferite tipuri etc. 

Activitatea Family Market Miroslava nu a fost afectată”, au transmis reprezentanții centrului comercial.

Foto ilustrativ: Iulius