Perchezițiile se fac concomitent, la Iași și la București, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice fac investigații pentru o fraudă in valoare de 27 de milioane de dolari. Reprezentanții unor societați nu au declarat aceste venituri cu scopul de a scăpa de plata taxelor catre statul român.

”La această oră polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București pun în aplicare 5 mandate de percheziție în municipiul București și județul Iasi.

Activitățiile se desfășoară într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent, rezultă presupunerea rezonabilă că în perioada 2018-2020 , reprezentanții unei societăți comerciale au omis înregistrarea veniturilor de peste 27.000.000 USD realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.”, au informat reprezentanții poliției din capitală.

Din primele informații, ar fi vorba despre o firma de IT, la care cei 190 de angajați figurau cu salariul minim pe economie iar mai apoi beneficiau de plăți externe, fie prin intermediul societății, fie prin intermediul unei alte firme de contabilitate și consultanță fiscală. Firma produce softuri IT.