În localitatea Lețcani oamenii au ieșit astăzi în stradă pentru a protesta și din solidaritate cu familia lui Luca, băiețelul ucis ieri pe trecerea de pietoni.

Cetățenii au ajuns la disperare din cauza numărului foarte mare de accidente care se petrec anual în zona lor, fără ca autoritățile să facă ceva concret.

Ana Maria Gribincea, unul dintre cei mai implicați cetățeni în problemele cu care se confruntă comuna Lețcani, este prezentă și astăzi la proteste, așa cum a fost și ieri pentru a aprinde o lumânare pe marginea drumului unde și-a pierdut viața băiețelul în vârstă de numai 3 ani.

“Speranțe nu mai avem pentru că de ani de zile toți cetățenii comunei cer, ba la primărie, ba la Drumuri și Poduri, ba Poliției, securizarea acestor treceri de pietoni. Ultima securizare s-a făcut în fața școlii și a primăriei însă în fața grădiniței nu se poate, ba că e distanta foarte mică între cele două treceri de pietoni, ba că e Europeană, prin urmare tot mor oameni în fiecare an. Sunt cetățeni plecați acum la Prefectură și discută, se fac tot felul de cereri, s-au mai făcut petiții și tot nu se ia nici o măsură pentru a ne proteja”, a declarat Ana Maria Gribincea.

Conducătorii auto și-au parcat mașinile pe marginea drumului și traversează încontinuu pe trecerea de pietoni, în semn de protest.

Reporterii 24iasi l-au contactat în scris pe primarul Stelian Turcu pentru a obține un punct de vedere cu privire la măsurile pe care cetățenii le-au solicitat de-a lungul timpului pentru a reduce numărul de accidente grave petrecute pe șoselele comunei Lețcani însă până la această oră, nu am primit un răspuns.

Vom reveni cu amănunte!