Câteva sute de persoane au participat sâmbătă, 26 marie, la un marș pentru viață, in centrul Iașului. Întâlnirea a avut loc în Piața Unirii unde copiii au primit baloane colorate iar adulții au venit cu mesaje de încurajare a natalității.

Evenimentul a fost organizat de Departamentul Pro Vita din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Participanții de toate vârstele au venit din mai multe județe ale Regiunii de Nord Est.

“Acest mars pentru viață are loc în contextul mai multor manifestări care s-au derulat pe parcursul întregii săptămîni, și ele sunt stabilite mereu în preajma sărbătorii Bunei Vestiri, care înseamnă momentul întrupării Mântuitorului Iisus Hristos atunci când s-a zămislit în pântecele Fecioarei Maria , prin cuvântul Sfântului Arhanghel Gavril care a salutat-o pe Maica Domnului spunând bucură-te deoerece ești plica de dar Marie, Domnul este cu tine”, a declarat Marian Timofte, unul dintre preoții prezenti.

La Iași natalitatea este în creștere situând județul în top 3 național. O parte dintre aceste femei ajung să nască la Maternitatea Elena Doamna.

“Iașul prin această adunare conștientizează cât de importantă este viața și natalitatea nu doar în Iași ci și la nivelul țării. Ne bucurăm să avem o zi atât de frumoasă cu prespective să ne bucurăm de viață”, a declarat Gabriel Martinescu, manager Maternității “Elena Doamna” din Iași.