Liviu Grigorean, tatăl micuței Anastasia, grav accidentată în urma coliziunii dintre tren și autoturismul în care se afla împreună cu mama, mătușa și fratele ei, va fi declarat cetățean de onoare al orașului, a anunțat primarului orașului Salcea. Bărbatul și-a pierdut și soția în urma accidentului feroviar iar fetița a fost găsită în comă, apoi a intrat în moarte cerebrală, fiind internată la Spitalul Județean Suceava. Tatăl, deși trece prin cele mai grele clipe, a fost deacord ca organele fetiței, respectiv ficatul și rinichii, să fie transplantate către alți doi pacienți aflați în nevoie: o fetiță de 11 ani din București, care a primit ficatul și un tânăr de 23 de ani, aflat la Spitalul “Parhon” din Iași, care a primit rinichii. Impresionat de drama familiei, iată ce declară primarul din Salcea, Ezekiel Belțic:

“Având în vedere gestul nobil și iubirea necondiționată față de semeni a domnului Liviu dovedită și în zile de durere și de suferință imensă, zile în care a trebuit să se despartă vremelnic de preaiubita lui soție Andreea și de scumpa lui fată Anastasia, în semn de recunoștință și de apreciere voi propune Consiliului Local acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului Salcea domnului Liviu Grigorean întrucât a fost de acord cu donarea ficatului și a rinichilor fetei dumnealui pentru salvarea a altor două vieți. Prin harul lui Dumnezeu și datorită deciziei dumnealui, o fată de 11 ani și un tânăr de 23 de ani au șansă la viață.
Totodată voi propune Consiliului Local acordarea unui sprijin financiar pentru acoperirea nevoilor din perioada următoare și vom fi în continuare alături și de acestă familie.

Dumnezeu să vă binecuvânteze Liviu și Eduard, să vă dăruiască sănătate, putere, pace și să vă poarte de grijă. Întreaga comunitate vă iubește, vă prețuiește, se roagă lui Dumnezeu pentru binele vostru și vor fi alături de voi totdeauna!”.