Magistrații Judecătoriei Vaslui au aplicat o amendă judiciară record avocatului Tomașeschi Dragomir, fost prefect de Iași. Motivele ce au dus la aceasta amenda nu sunt cunoscute dar în data de 6 decembrie 2021, judecătorii i-au aplicat avocatului Tomașeschi o amendă judiciară de 5.000 lei, cea mai mare amendă care s-a aplicat până acum la Vaslui, unui avocat. Avocatul iesean a contestat imediat amenda, iar sentința Tribunalului Vaslui, din urmă cu două zile, i-a dat câștig de cauza.

”În baza art. 284 alin 3 Cod de procedură penală, admite cererea privind anularea amenzii judiciare în cuantum de 5000 lei aplicată petentului avocat TOMAŞESCHI DRAGOMIR, cu sediul în Iaşi, str. Grigore Ureche, nr.7, Casa cu Absidă, jud. Iaşi, prin încheierea pronunţată la 06.12.2021, dosar penal nr. 635/89/2016* al Judecătoriei Vaslui. Anulează amenda judiciară sus menţionată. În temeiul art. 274 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților și a procurorului prin intermediul grefei instanței, azi 05.01.2022”, sunt informatiile de pe portalul Tribunalului Vaslui.

Pâna si avocații din Vaslui au fost extrem de surprinsi de valoarea amenzii primite de avocatul ieșean.

”Nu am auzit în viața mea de amendă judiciară de 5.000 de lei! În general, au mai fost cazuri de 1.000 de lei, 2.000 de lei, că nu te prezinți la instanță sau instanța consideră că este sfidată, cam astea sunt situațiile, nicidecum suma asta uriașă. Nu știm ce o fi acolo, de ce a primit suma asta așa de mare, doar judecătorul care a aplicat amenda poate ști”, este de părere un avocat din Vaslui.

sursa: vasluianul.ro