La Pocreaca, Iași, pompierii au desfășurat în continuare căutările în ceea ce privește bărbatul în vârstă de 52 de ani, dispărut în viitura din seara zilei de vineri, 13 mai. Din păcate, până la această oră, bărbatul nu a fost găsit. Fiica bărbatului, a declarat, îndurerată, că l-a văzut pentru ultima dată când e ieșit să încerce să salveze caii, luați de viitură cu tot cu căruță. Fata a declarat reporterilor că pe unul dintre cai a reușit să îl salveze, desfăcând hamul dar apele învolburate au reușit să îl înghită pe tatăl ei, văzându-l cum dispare încercând disperat să salveze.

Tânăra a mai găsit doar pălăria părintelui său, la câteva sute de metri de casă. O învarte în mâini, cu privirea pierdută.

“El a venit la mine acasă când a început să plouă cu gheață, am stat în casă și el atunci s-a dus să dea drumul la cai. Am văzut a doua oară când a ieșit la suprafață, apoi a dispărut, la vale”, a spus Georgiana, cu ochii în lacrimi.

Tânăra femeie este mamă la rândul ei, iar din familie ii mai avea doar pe tată și pe cei doi frați ai ei, plecați în străinătate la muncă.

Frații ei urmează să ajungă în curând în satul natal, în speranța că vor reuși totuși să își găsească unicul părinte în viață, după ce mama lor s-a stins în urmă cu câțiva ani.