Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a anunțat ieri că se dorește ca festivitațile de deschidere a noului an scolar sa fie reluate, dar in anumite condiții: cu participarea părinților dar pe durată limitată și cu mască, chiar daca e vorba de spatiu exterior, nu in interiorul școlii:

„Vor fi aglomerări, trebuie să protejăm elevii”, a adăugat Cîmpeanu.

Premierul Florin Cîțu a cerut ca festivitățile de început de an școlar să fie organizate „cât mai aproape de normalitate”:

„Știu că este complicat, dar am încredere că vom găsi cele mai bune soluții. Este un moment important în viața fiecărui elev și aș vrea să ne bucurăm împreună în această zi”.

Școala se va desfășura în format fizic până la incidența de la 6 la mie, anunțaseră zilele trecute ministrul Educației, Sorin Cimpeanu, și ministrul Sănătații, Ioana Mihăilă.

”Luăm în calcul ca preșcolarii (copiii din creșe și grădinițe) să poată participa la procesul educațional la peste 6 la mie, elevii mai mari trebuie să treacă în online, de la clasa a VII-a vom vedea dacă modificăm regula și dăm beneficii elevilor vaccinați să vină la școală cu prezență fizică”, a spus Cîmpeanu.