Aplicațiile de socializare deținute de Facebook s-au confruntat cu grave probleme tehnice la nivel mondial. Într-un mesaj pe Twitter, Facebook a transmis că:

„Suntem conștienți că unii oameni au probleme în a accesa aplicațiile și produsele noastre. Lucrăm la remedierea lucrurilor cât de rapid posibil și ne cerem scuze pentru inconveniență”.

Și Instagram a transmis tot pe Twitter, care a funcționat normal, că „Instagram și prietenii au parte de niște probleme acum, și s-ar putea să aveți probleme în utilizarea lor. Aveți răbdare cu noi, ne ocupăm de ele!”.

Toate cele patru servicii de socializare ale Facebook au devenit nefuncționale în jurul orei 18.30, ora României, potrivit site-ului Downdetector.com

Problemele au început mai intai la aplicația Messenger a Facebook, iar în decurs de câteva minute s-au extins la întreaga platformă Facebook.

Raportări de nefuncționare au fost atât de America de Nord și de Sud, cât și din Europa, Orientul Mijlociu și Asia, a transmis Biziday.

Experții în securitate sunt de părere că Facebook, WhatsApp, Instagram și Facebook Messenger au picat ca urmare a unei erori de configurare, ce ar putea fi rezultatul unei greșeli interne. Totuși, ipoteza unui sabotaj din interior nu este complet exclusă, anunță diferite publicații internaționale.

De asemenea, aceștia consideră că un atac din exterior nu este la fel de posibil decât în cazul în care ar fi vorba despre o coordonare între grupări criminale sau despre o tehnică inovativă în materie de atacuri cibernetice.