Patru voci de excepție au încântat publicul ieșean seara trecută la Cinema Victoria, împreună cu Liber Artis Orchestra. Evenimentul a fost cu totul deosebit mai ales din prisma faptului ca pe aceeași scenă s-au aflat tatăl și fiul: dirijorul Adrian Morar și baritonul Vlad Morar.

Înainte de a urca pe scenă, cele patru voci atât de așteptate de către publicul ieșean au transmis din energia lor pozitivă invitaților prezenți la sesiunea de Meet&Greet organizată la Palatul Braunstein.

“Nu suntem pentru prima dată la Iași însă este prima oară când avem un concert extraordinar aici, cu atat mai mult alături de orchestra Liber Artis, o orchestră excepțională, formată din artiști renumiți, oameni care fac muzică de ani de zile și oameni care produc o astfel de muzică la nivel înalt”, a declarat Vlad, pentru 24iasi.

Pentru Tiberius Simu Iașul este un oraș de suflet pentru că tenorul colaborează de mai mulți ani cu Opera Națională din Iași.

“De vreo 6 ani vin la Iași, am colaborat cu Opera în mai multe producții iar pentru mine Iașul e ca o a doua casă. Însă este pentru prima dată când vin cu Ad Libitum Voices și cu orchestra iar bucuria este enormă”, a spus Tiberius.

Cei patru sunt impresionați de cât de primitor este publicul ieșean și recunosc faptul că au avut emoții.

“De abia așteptam să cântăm publicului ieșean și putem spune că în domeniul culturii, Iașul este fratele Clujului, sunt oameni foarte talentați, iubitori de muzică bună”, a declarat Sergiu.

“Am avut emoții, nu aveam cum altfel, pentru că suntem oameni în primul rând, dar suntem înconjurați de oameni faini, oameni calzi”, a completat Cristian.

Concertul de la Iași încheie sesiunea de concerte dedicate lunii februarie însă cei patru “etern îndrăgostiți de public” spun că vor sărbători dragostea întregul an.

“Având în vedere că luna februarie este luna îndrăgostiților, este ultimul concert. Ne-am hotărât ca acest an să fie anul îndrăgostiților. Noi sărbătorim dragostea pe parcursul întregului an. Cântăm în general piese de dragoste și suntem cu adevărat îndrăgostiți de publicul nostru și sperăm că e reciproc sentimentul”, au declarat, la unison, cei patru artiști.

Ad Libitum Voices este un grup muzical de pop-opera format în noiembrie 2012 la Cluj, constituit din doi tenori – Tiberius Simu și Sergiu Coltan, un bariton – Vlad Morar și un bas – Cristian Ignuta, toti patru fiind absolventi ai prestigioasei Academii de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat de Events by Ioana Gamen.