Situația disperată în care se află locuitorii din comuna Mogoșești e una cunoscută, însă se dorește a fi bine ascunsă sub preș, iar în spatele laudelor care se revarsă pe rețelele de socializare din partea conducerii Consiliului Județean către Primăria Mogoșești se află oameni disperați și sătui să înoate prin noroi, mai rău decât în urmă cu 50 de ani. Oamenii își strigă ofurile pe rețelele de socializare, dar numai pe grupurile în care nu au acces cei din primărie pentru că altfel postările și comentariile deloc apreciative la adresa administrației locale dispar în secunda următoare iar la primărie nu îi ascultă nimeni.

În aceeași situație disperată este și una dintre cititoarele 24iasi care ne-a transmis că de ani de zile se luptă cu lipsa totală de interes în ceea ce privește drumurile din comună care se transformă în pericol public la orice picătură de ploaie.

“Duc o luptă infernală cu doamna primar din Mogoșești Iași. Am 4 ani de când aștept curent, apă, piatră pe drum. Am făcut multe sesizări iar neprimind răspuns, am ajuns la Avocatul Poporului. Mi-a trimis doamna primar un răspuns dar a fost unul neconcludent. Măcar piatră să se pună pe drum, nu putem întra cu mașina, suntem nevoiți să o lăsăm la stradă. Facem naveta zilnic, deci am ajuns la limită. Am fost la Consiliul Județean, dar nu s-a schimbat nimic, am primit doar promisiuni de la doamna primar și atât. Doamna primar consideră că am personal ceva cu dumneaei. Am dorit doar o rezolvare a situației, atât”, ne-a transmis una dintre locuitoarele din comuna Mogoșești.

Am transmis situația către primarul comunei, Rodica Popa, care a răspuns reporterilor 24iasi destul de rapid însă nu era răspunsul așteptat de către cititoarea noastră.

“Cunosc situația doamnei în cauză. Am avut un dialog civilizat cu domnia-sa, explicându-i că în zona în care locuiește am întreținut drumul cu piatră anul trecut urmând să facem asta și în această perioadă, însă s-a întrerupt datorită sărbătorilor de iarnă când angajații societății sunt liberi. Începând cu data de 9 ianuarie 2023 lucrările s-au reluat dar trebuie ținutcont de vremea nefavorabilă. Totodată vă transmit faptul că bugetul insuficient nu poate acoperi toate nevoile populației, dar am depus proiecte prin care am obținut finanțări guvernamentale și europene cu care voi moderniza comunitatea. Apă și canalizare, modernizare drumuri – asfaltare, parcuri de joacă pentru copii, reabilitare școli, iluminat stradal inteligent cu camere video, iar mai nou parc fotovoltaic”, a transmis primarul Rodica Popa.

Scuza doamnei primar este faptul că un proiect de acest gen durează iar dânsa este primar de numai doi ani, deci mai e nevoie de câteva mandate pentru a duce la bun sfârșit toate planurile de viitor în ceea ce privește modernizările și investițiile deși amintim cititorilor că cetățenii au cerut măcar niște piatră, să nu mai înoate prin noroi. Doar că se anunță vremuri grele pentru locuitorii din Mogoșești căci vor avea parte de multe șantiere în următoarea perioadă, peste nămolul omniprezent în comună.


“Toate aceste proiecte și multe altele depuse și finanțate urmează a se derula în curând. Un proiect necesită timp, eu având doar 2 ani de la obținerea mandatului de primar. Curând comună noastră va fi un adevărat șantier prin care vom pune în practică multe proiecte finanțate deja. Am trimis și răspuns scris doamnei în cauza încercând să-i explic faptul că toate proiectele țin de bani care sunt puțini”, a transmis primar Rodica Popa.

Cititoarea noastră confirmă că a discutat din nou cu primarul Rodica Popa dar nu a rezolvat nimic.

“Am fost la Primărie și da, am primit din nou promisiuni. Sunt nevoită să aștept până în martie, când se face bugetul”, a mai transmis femeia.

De altfel, dată fiind gravitatea situației cetățenilor din Mogoșești nevoiți să înoate prin noroi în fiecare zi, redacția 24iasi a încercat să obțină un punct de vedere și de la președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, însă până la data publicării acestui articol, nu a fost primit nici un răspuns.