Atunci când ne așteptăm mai puțin, când oamenii sunt tot mai distanți și mai reci, apare câte un OM gata să își riște viața pentru a-i salva pe alții. Este și cazul lui Timofte Mihai, un bărbat de 50 de ani care nu a stat pe gânduri ci a intrat în locuința în flăcări pentru a salva pe cei 3 copii minori din satul Vadomira, comuna Trifești. Incendiul a izbucnit astăzi dimineață, când doi copii, unul de 3 ani și celălalt de 4 ani, dormeau, sub supravegherea surorii mai mari, de 11 ani.

Viceprimarul comunei Trifești, Radu Ciornei, a transmis pentru 24iasi că anunțul a fost făcut prin apel la 112 chiar de către soția lui Mihai Timofte, imobilizată la pat cu o fractură la picior, după ce unul dintre copii a reușit să strige după ajutor. Bărbatul a fugit într-un suflet să își ajute vecinii, în timp ce soția a apelat la numărul de urgență. Bărbatul a reușit să îi scoată pe toți afară, în siguranță, apoi, cu ajutorul altor vecini, a încercat să stingă și incendiul. Până la sosirea echipajelor de ajutor, atât a celor din comuna Trifești cât și a salvatorilor ieșeni de la Detașamentul 1 de Pompieri, vecinii au reușit să limiteze cât de mult au putut pierderile.

Din păcate, cei doi copii de 3 respectiv 4 ani, au suferit arsuri, acum aflându-se în grijă medicilor de la Spitalul “Sf. Maria” din Iași, sora mai mare fiind în afara oricărui pericol acum.

“S-au deplasat un echipaj de terapie intensivă mobilă și un echipaj de prim ajutor de la Departamentul 1 la un incendiu de locuința în localitatea Vladomira, comuna Trifești. Au fost găsite 2 victime, copii cu vârsta de 3 și 4 ani, conștienți, cu arsuri grad 1,2 pe aproximativ 50% suprafața corporală-regiunea toracică, membre superioare și inferioare”, a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.