Ambulanța SMURD tip C1 (TIM) intervine in localitatea Băcești, comuna Băcești pentru salvarea vieții unui bărbat în vârstă de 60 ani, electrocutat. Echipajul a găsit la fața locului un bărbat electrocutat și în stare de inconștiență.
În acest moment sunt efectuate manevrele de resuscitare. A fost solicitat elicopterul SMURD, victima urmând a fi transportată la o unitate medicală din municipiul Iași.

Update! Medicii au declarat decesul victimei.

“A fost găsit un pacient în vârstă de 61 de ani în stop cardio-respirator, asistolic, prin electrocuție. A fost găsit de către echipajul SMURD în prezența unui echipaj SAJ tip B de la Negrești, în asistolă, cu manevre de resuscitare începute de aproximativ 15 minute, s-au continuat compresiunile toracice externe, administrarea de adrenalină, protezarea căilor aeriene, intubat oro-traheal cu ventilație mecanica, pentru aproximativ 30 minute însă pe timpul resuscitării pacientul a menținut ritm neșocabil asistolic. Declarativ de la martori, acesta săpa un șanț și ar fi atins un cablu electric; fără urme traumatice și fără marca de întrare sau ieșire a curentului. Medicina legală va stabili care este cauza producerii acestui eveniment nefericit”, a transmis Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.