Update2! O parte dintre copiii școlii Strunga au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași.

“Astăzi s-a petrecut un eveniment nedorit de nimeni. Concret, s-au adresat si au necesitat internare un numar de 7 pacienti pediatrici( pana in momentul de fata), urmeaza sa mai beneficieze de supraveghere inca un numar de 7 copii. In momentul prezentarii in cadrul triajului spitalului, pacientii prezenti nu au necesitat consult multidisciplinar( monitorizare ATI ) si speram nici sa nu fie nevoie. Copiii sunt, in momentul actual, stabili din punct de vedere hemodinamic si respirator; nu prezinta suferinte acute.
Asa cum am mai spus si accentuez, Spitalul Clinic de Boli Infectioase ” Sf. Parascheva” este si ramane un stalp al medicinei zonale si nationale!”, a transmis Dr. Florin Roșu, managerul unității medicale ieșene.

Update1! Numărul de cazuri a crescut la 16!

“În Dispeceratul Integrat a ajuns un apel pentri câțiva copii de la școala din Strunga cu manifestări digestive după ce au mâncat alimente comune, în cadrul școlii. Manifestările au cuprins greață, vărsături, scaune modificate. Au fost dirijate primele ambulanțe cu medic de la SAJ, coordonarea fiind asigurată de către Serviciul de Ambulanță. Pentru că numărul solicitărilor a crescut la 16, fiind vorba despre o enterocolita acută, o posibilă boală infecțioasă care a dus la aceste manifestări în comunitatea se copii școlari, am decis trimiterea mașinii de victime multiple care să preia mai mulți copii odată, poate prelua și 8 copii dacă va fi nevoie. Știm că 7 sunt deja în drum spre Iași, deci mai pot fi preluați alți 8, 9. Sunt stabili. Sperăm să fie un episod de scurtă durată și intensitate, copiii vor fi aduși la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru investigații și tratament de specialitate”, a transmis Prof. Dr.Diana Cimpoesu.

12 elevi ai școlii din Strunga manifestă simptome specifice intoxicației alimentare după ce au consumat sandvișuri prin programul Masa Sănătoasă. Potrivit informațiilor pe care le deținem până în acest moment, Consiliul Profesoral, împreună cu directorul școlii, s-au opus ca elevii să primească hrană preparată, adică o masă caldă propriu-zisă,  și au decis ca elevii să primească sandvișuri.

Explicația lor a fost faptul că unitatea de învățământ, una nouă, ar fi avut sală de mese dar care a fost transformată in sală de clasă. Astfel, elevii nu mai au unde să servească masa și din acest motiv primesc sandvișuri .

Directorul școlii este Gheorghe Saraficianu, candidatul PNL la primăria comunei.

“La copiii din Strunga intervine Serviciul Județean de Ambulanță. Vom trimite și noi mașina de victime multiple pentru preluarea mai multor copii și aducerea lor la Spitalul de Boli Infecțioase”, a transmis Prof. Dr. Diana Cimpoesu, șefa UPU SMURD Iași.