Inspectoratul Școlar Județean a revenit cu un punct de vedere referitor la situația prezentată de către redacția 24iasi în urmă cu câteva zile: într-o clasă de la Colegiul “Ioan. C. Ștefănescu” o elevă a fost jignită și lovită de către alți colegi, în timp de restul filmau și se amuzau, fiind înregistrate mai multe videoclipuri, o parte din ele au ajuns și în mediul online, polițiștii autosesizându-se.

“Din informarea transmisă de conducerea unității școlare, joi, 22 septembrie, într-una dintre pauze, s-a petrecut un eveniment care nu este în acord cu regulamentul școlar și cu valorile educaționale: o elevă de la clasa a IX-a a fost jignită și agresată de doi colegi.

Imediat ce a aflat de această situație, conducerea unității școlare a declanșat procedurile de cercetare, iar dirigintele copiilor a chemat elevii implicați și părinții acestora la o ședință comună care va avea loc mâine, 26 septembrie. De asemenea, a fost convocată, de urgență, o ședință a Consiliului de Administrație, la care a fost prezent psihologul și reprezentantul elevilor din școală pentru a analiza împreună acest caz.

Sâmbătă, 24 septembrie, a avut loc o ședință a reprezentanților elevilor din Consiliul Școlar al Elevilor în care s-au analizat cauzele acestui eveniment și s-au căutat soluții pentru că astfel de situații să nu se repete.

Demersurile de verificare vor continua pentru a se identifica exact contextul în care s- a produs evenimentul și pentru a se stabili măsurile necesare. Totodată, consilierul școlar va desfășura un program de consiliere atât cu elevii implicați, cât și cu toată clasa pentru a- i ajuta să se integreze în colectivul școlar și să își asume valorile educaționale ale colegiului.

Conducerea unității de învățământ colaborează cu reprezentanții CJRAE și ai Biroului de Siguranță Școlară în gestionarea acestei situații.

Inspectoratul Școlar Județean Iași comunică permanent cu reprezentanții școlii, oferind consiliere și monitorizând atent demersurile întreprinse de unitatea de învățământ în cercetarea acestui caz și în aplicarea măsurilor care se impun”, a transmis prof. Antonina Bliort, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.