Spitalele din județul Iași, atât cele Covid cât și cele suport Covid au fost premiate în cadrul unei ceremonii de la Palatul Parlamentului. Ceremonia a fost dedicată luptei pe care cadrele medicale ieșene au dus-o cu pandemia in cei peste 2 ani, iar implicarea și grija față de pacienți le-a fost răsplătită.

“Cu recunoștință mulțumim Colegiului Medicilor din România pentru apreciere și colaborarea din perioada acestor doi ani și jumătate. A fost o perioadă de învățare continuă, de adaptare a tratamentului la nevoile pacientului, de implicare sută la sută…medicală și emoțională a fiecăruia dintre noi. Privim înapoi cu bucurie când ne gândim la cei care s-au vindecat și au ajuns acasă, cu tristețe la cei rămași fără cei dragi dar cu încredere în viitor!”, a transmis Dr. Florin Roșu, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva”.

“Colectivul de medici, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași, își exprimă gratitudinea față de recunoaștere efortului depus în gestionarea actului medical pe tot parcusul pandemiei COVID-19.
Acum mai bine de doi ani, în data de 11 Martie 2020 Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut pe plan internațional că virusul COVID-19 reprezintă o problemă majoră de sănătate publică și a declarat starea pandemică. Pentru medicii implicați în tratamentul micuților pacienți, a început o luptă acerbă și uneori contratimp pentru a descoperi și a aplica planul terapeutic optim, cu scopul de a oferii cel mai înalt standard de îngrijire pacienților noștri. Chiar dacă această perioadă a fost uneori umbrită de momente de incertitudine, avem convingerea că progresele medicale ce s-au realizat în întelegerea acestei boli, contribuie activ la managementul holistic al pacienților peditrici afectați atât de sindromul post-COVID cât și de alte patologii.
Întreg corpul medical ce a participat activ în diagnosticul și tratamentului acestei patologii polimorfe în rândul copiilor, își menține angajamentul profesional, moral și emoțional față de pacientul pediatric și față de părinții ce trec prin momente dificile și sunt tratați în spitalul nostru”, a declarat Alina Belu, manager al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria”.

“Suntem bucuroși că eforturile noastre, ale tuturor cadrelor medicale au fost răsplătite joi, în cadrul ceremoniei organizate de Colegiul Medicilor din România. Ne onorează acest premiu, a fost o perioadă grea pentru toate cadrele medicale însă munca în echipă și responsabilitatea ne-a caracterizat și ne-a ajutat să ajungem unde suntem astăzi. Le suntem recunoscători celor de la Colegiul Medicilor că s-au gândit la noi astfel”, a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

“Suntem onorați și îndatorați să menținem nivelul calității actului medical odată cu distincția oferită de Colegiului Medicilor din România. Sunt convins că mă alătur gândurilor tuturor colegilor mei din prima linie de luptă cu agresiunea virusului Sars-Cov-2 când spun că această distincție ne validează eforturile din pandemie. Au fost momente când nu numai afluxul mare de pacienți dar și presiunea afluxului de dezinformare din social media ne-a făcut să ne simțim copleșiți. Important este că ne simțim reprezentați de Colegiul Medicilor și suntem recunoscători pentru distincția cu care ne-au o onorat”, a transmis Dr. Radu Crișan-Dabija, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie.

“Iașul a avut un rol regional în zona Moldovei în perioada celor doi ani de pandemie și este binevenită recunoașterea efortului care a fost, în opinia mea, unul colectiv. Practic aproape toate spitalele publice au conlucrat în găsirea celor mai bune soluții pentru pacienți, ne bucurăm că această recunoaștere venită din partea Colegiului Medicilor și cred că cu cât timpul va trece, această recunoaștere va veni din tot mai multe direcții”, a declarat Dr. Gabriel Martinescu, manager al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Elena Doamna”.