Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași,  a anunțat că au fost începute demersurile pentru revenirea spitalului la statutul de unitate care tratează exclusiv pacienți cu COVID-19. Spitalul fusese deschis și pentru alte patologii începând cu data de 20 mai.

La ultimile raportări ale Grupului de Comunicare Strategică au fost inregistrate zilnic peste 300 de cazuri noi si un vârf de 408 cazuri sâmbătă, 14 august. De asemenea, a crescut mult și numărul pacienților cu forme severe, care necesită internare la terapie intensivă.

„Din nefericire, numărul pacienților infectați este în creștere continuă. Pentru a sprijini sistemul medical ieșean și pentru a temporiza, fără a afecta actul medical, transformarea spitalului în unitate care îngrijește doar pacienți COVID-19, am început demarat procedura măririi numărului de zone tampon și de zone destinate pacienților COVID-19. Dorim să oferim și un ajutor colegilor noștri care își desfășoară activitatea în UPU-rile spitalelor din Iași și care, în momentul de față, se văd «asaltați» de pacienți infectați sau suspecți COVID-19”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul unității Spitalului de Boli Infectioase din Iași.

În prezent, la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași sunt internați 46 de pacienți COVID, într-o creștere constantă, 6 dintre ei fiind internați pe Terapie Intensivă, iar alți patru fiind monitorizați „cu potențial ridicat de admisie în Terapie Intensivă”.

Medicii ieșeni fac in permanența apel la populație să se vaccineze, mai ales dată fiind situația din cadrul Spitalului de Boli Infectioase din Iași, devenit neincăpător după inregistrarea multor cazuri grave de infectare cu COVID.

Conform DSP Iași, până duminică, 15 august, au fost confirmate aproape 43.000 de cazuri la Iași, 12 fiind inregistrate în ultimele 24 de ore. În total, în județul Iași 931 de persoane au murit în urma infectării.