Dupa aproape două luni, Judeţul Iasi a ajuns la o incidenţă de sub 3 la mie, in timp ce la nivelul Municipiului Iaşi, aceasta este de 3.71. Numărul de cazuri a scazut constant atat la nivel naţional cat şi la nivelul municipiului Iasi, la ultima raportare, au fost inregistrate 98 de teste pozitive.

Intrebat dacă scăderea vizibilă a numărului de cazuri noi se datorează campaniei de vaccinare, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi, dr Florin Roşu a transmis:

“Este, intradevar, şi un rezultat al campaniei de vaccinare. Aşa cum am spus mereu, singura armă pe care o avem impotriva COVID-19 este vaccinul. Sigur că şi impunerea masurilor restrictive a dus la cresterea numărului de vaccinări. Mai mult decât atât, o mare parte a populaţiei, odată cu virulenţa valului patru al pandemiei, a inteles importanţa vaccinării, in consecinţă rata de vaccinare a crescut şi observăm o scădere a numărului de cazuri”, a spus Dr Florin Roşu.

“Sigur, nu trebuie să lăsăm armele jos, trebuie să fim in continuare vigilenţi, trebuie să ne protejam şi, bineinţeles, trebuie să continuăm campania de vaccinare”, a incheiat Dr Florin Roşu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi.