Urmare a articolului “Evul Mediu la Mogoșești! Noroiul până la genunchi i-a adus la disperare pe locuitorii comunei” publicat de către redacția 24iasi, primarul comunei Mogoșești, Rodica Popa a transmis un drept la replică.

“Doresc să lamuresc un aspect și anume: drumul din imagini este preluat dintr-o altă postare de aproximativ două săptămâni in care un cetățean își exprimă nemulțumirea că firma de execuție a lucrărilor de aducțiune a apei a facut sapaturi și a ,,deranjat” piatra pusă pe acea uliță. Am dat răspuns cetățeanului respectiv, rugându-l să înțeleagă că pe perioada lucrărilor astfel de situații sunt ,,normale”.

În situația existentă in care doamna își exprimă nemulțumirea cu privire la drumul de acces către proprietatea dumneaei, vă trimit fotografii cu drumul pe care-l parcurge către casă. Doamna locuieste in Iași, dar își construiește casa la ieșirea din sat spre câmp. Există asfalt până unde sunt construite case, urmând să extindem in funcție de cerințe. Văzând că doamna dorește să construiască, noi, conducerea primăriei, am pus piatră până in dreptul proprietății aflate in câmp deja. Văzând imaginile veti înțelege că drumul este accesibil.

Doamna are de parcurs 120 de metri de la asfalt până acasă, segment de drum care este pietruit. Fiind in câmp deschis, utilajele agricole merg să efectueze lucrări , motiv pentru care drumul se mai murdareste.

Mă doare faptul că ați scris că in Mogoșești condițiile sunt ca in Evul Mediu, ceea ce nu-i adevărat. Știu că sunt anumite zone ale localității unde nu avem asfalt, dar nu s-a putut pune deoarece sunt slab populate și din acest motiv nu putem atrage fonduri. Singura posibilitate este pietruirea. Am pus și vom pune piatră în funcție de cum timpul ne permite”.

Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești, Iași.