”În seara când a trebuit să se tundă, îmi amintesc de parcă a fost acum cinci minute, a început să plângă și să țipe că îi este frig la cap, apoi s-a așezat în pat și mi-a spus: întoarce-te cu spatele, o să mă vezi mâine, nu vreau să vorbesc cu tine, nu mă atinge”, povestește mama unei fetițe de 6 ani care a fost nevoita să se tundă deoarece părul ii cădea in urma tratamentelor impotriva cancerului.

Sunt frânturi din viața unei mici paciente care a primit sprijin din partea Asociației Magic pentru a trece mai ușor peste diagnosticul crunt care a dat viață peste cap întregii familii. Fetiță a primit o peruca din partea asociației care a ajutat-o să își recapete încrederea în ea și să lupte cu și mai multa forță împotrivă bolii nemiloase.

“Câteva zile a vorbit cu mine doar strictul necesar, iar cu tati nu a vorbit trei săptămâni și nici nu s-a lăsat văzută fără peruca pe care o aveam de la Magic și care ne-a fost de folos în acele momentele grele. Are 6 ani și este o fetiță bună, veselă și iubăreață, nu ar renunța la îmbrățișări, totuși, atunci, nu le-a vrut. Atât de greu a fost”, a mai spus Ana Tibulca, mămica Antoniei (6 ani).

Asociația Magic și-a propus, astfel, să încurajeze pe cei care se lupta cu afecțiunile oncologice să își spună poveștile in cadrul unei campanii de conștientizare a traumei pierderii părului post-chimioterapie și de strângere de fonduri pentru peruci medicale, pentru fetițele și adolescentele diagnosticate cu afecțiuni oncologice.

“Dacă ați trecut prin trauma pierderii părului, în urma chimioterapiei, și găsiți puterea să vă spuneți povestea, pentru a transmite un mesaj de încurajare celor care trec acum (sau vor trece) printr-un diagnostic grav, lăsați-o aici, în comentarii – sau, dacă doriți să o faceți sub protecția anonimatului, scrieți-ne în privat și o postăm noi, protejându-vă identitatea.

Până la sfârșitul lunii martie, vom desfășura o campanie de conștientizare a traumei pierderii părului post-chimioterapie și de strângere de fonduri pentru peruci medicale, pentru fetițele și adolescentele diagnosticate oncologic.

Vrem să le spunem, împreună:

CAPUL SUS, sunteți nespus de frumoase!”, este mesajul Asociației Magic.