Dr. Sidonia Susanu a transmis jurnalistilor situatia exacta a unuia dintre cei doi frati gemeni, victime ale accidentului de la Șișcani.

“In legatura cu pacientul internat in data de 19.03.2022 va putem comunica urmatoarele:
Pacient in varsta de 12 ani, transportat la spital cu elicopterul SMURD, a fost internat in Sectia de Chirurgie Plastica/ATI cu diagnosticul: Soc hemoragic, Politraumatism,
Ischemie acuta membru inferior stang,
Traumatism prin strivire membru inferior stang,
Fractura cominutiva femur stang,
Fractura cominutiva tibie stanga,
Fractura cominutiva peroneu stang,
Dezmanusare gamba stanga.
Imediat de la internare s-a inceput terapia intensiva de sustinere a functiilor vitale si de corectare a parametrilor biologici, s-a intervenit chirurgical in echipa mixta chirurgie plastica si ortopedie pediatrica. S-au obtinut reducerea si fixarea focarelor de fractura mentionate si revascularizarea gambei si piciorului stangi.
In prezent copilul este in Sectia ATI, detubat, constient, cooperant, cu stare generala ameliorata.
Copilul va necesita interventii chirurgicale ulterioare pentru acoperirea defectelor de parti moi si consolidarea viabilitatii gambei si piciorului stangi.
Urmatoarele interventii chirurgicale sunt programate pentru luni, 21.03 si marti 22.03″, a transmis Dr. Sidonia Susanu.

Referitor la prognosticul in ceea ce priveste functionalitatea membrului grav afectat, medicul a transmis ca pacientul va avea nevoie de luni intregi de recuperare medicala.

“Daca evolutia imediata va fi lipsita de complicatii ischiemice sau infectioase functionalitatea gambei si piciorului stangi va putea fi recapatata in proportie de 90%. Evident, prin program de kineto si fizioterapie de lunga perioada (minim 6 luni)”, a incheiat Dr. Sidonia Susanu, coordonator al Secției Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă.