Internată în stare extrem de gravă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria Iași în urma unui sindrom post-Covid care a fost la un pas să o doboare, micuța în vârstă de numai două luni a avut norocul să fie îngrijită de către o echipă medicală implicată, coordonată de către Prof. Dr. Laura Trandafir, șefa Secției Clinică III Pediatrie din cadrul unității medicale. Timp de o lună și jumătate, medicii și asistentele de pe secție au sperat la un miracol și acesta s-a întâmplat!

Fetița a început să se simtă rău în decembrie iar mama a dus-o imediat la medic, unde i s-a spus că ar avea un roșu în gât. Dar fetița se simțea din ce în ce mai rău, varsă și începuse să respire cu dificultate astfel că a fost adusă la Iași cu elicopterul SMURD, a fost intubată și a fost asistată respirator timp de 9 zile.

“Este cazul unui sugar în vârstă de 4 luni în prezent, care s-a internat în spitalul nostru în urmă cu mai bine de o lună, prin transfer de la spitalul din Suceava, cu stare generală gravă, cu sepsis cu punct de plecare pulmonar, condiție de ce determinat inițierea tratamentului în secție de Terapie Intensivă unde mai mult timp a fost intubat, ventilat și a primit tratament specific iar ulterior a decelat o tulburare a metabolismului lipidic. În momentul internării, nu am obiectivat infecția cu virusul SaRS-COV-2 dar analizele efectuate în timpul spitalizării au evidențiat trecerea prin boală. Cazul a fost foarte grav, a necesitat o echipă multidisciplinară care a contribuit la salvarea acestui copil. În prezent este internat în clinica noastră datorită modificărilor metabolismului lipidic pe care le-a avut, suspicionând inclusiv o boală de metabolism pe care o investigăm în prezent dar credem că toate aceste modificări sunt secundare infecției cu SaRS-COV-2”, a declarat Prof. Dr. Laura Trandafir.