După ridicarea tuturor restricțiilor efectele se văd în fiecare zi, numărul de cazuri de pacienți testați pozitiv la COVID-19 se menține ridicat iar în spitalele COVID și suport-COVID se fac internări în continuare. Este și cazul Maternității “Elena Doamna” acolo unde activitatea sectorului destinat pacientelor testate pozitiv este una neîntreruptă de la debutul pandemiei și până în prezent.

“În momentul de față avem două paciente internate, testate pozitiv. Pentru noi, perioada actuală nu o putem considera ca fiind una non-covid, nu considerăm că pandemia s-a încheiat. Păstrăm în continuare circuitele funcționale și vedem o fluctuație în cadrul numărului de cazuri în sensul că am avut și câte patru cazuri într-o zi. Sperăm să vedem pe parcursul sezonului cald o scădere mai abruptă, mai accentuată a numărului de cazuri însă rămânem rezervați în momentul de fața legat de prognostic”, a declarat Dr. Gabriel Martinescu, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Elena Doamna” din Iași.

In ultimele 24 de ore, la nivelul județului Iași au fost 34 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și s-au efectuat 15 internări.