Vești bune pentru Iași: numărul de pacienți testați pozitiv ce au nevoie de îngrijire la Terapie Intensivă este 0!

“Ne bucurăm să anunțăm faptul că, în momentul de față, nu avem internați pacienți testați pozitiv care să necesite îngrijire specifică la Terapie Intensivă în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase situat pe strada Octav Botez. În total, sunt 36 de pacienți îngrijiți aici, însă aceștia se afla pe sector, cu forme ușoare-medii”, a declarat Dr. Florin Roșu.

Panta descendentă în care ne aflăm în ceea ce privește numărul de pacienți testați pozitiv ce au nevoie de îngrijire în spital a determinat conducerea să reorganizeze activitatea unității medicale.

“Un pavilion va fi destinat strict pacienților infectați cu COVID-19. În cadrul acestui pavilion va continua să funcționeze Centrul de Evaluare și Tratament pentru că avem adresabilitate. Una dintre cele două secții de Terapie Intensivă va fi transformată în ATI-COVID, iar cealaltă va prelua pacienți cu alte patologii și care au nevoie de îngrijire specifică. Vom oferi, ca și până acum, îngrijiri medicale de înaltă calitate pentru o plajă largă de afecțiuni infecto-contagioase, începând de la nou-născut până la cea mai înaintată vârstă, corpul medical fiind pregătit și având experiență chiar și cu cei mai mici pacienți”, a încheiat Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” Iași.