Atât la nivel national, cat și la nivelul municipiului Iași, in ultima perioada vorbim despre o scădere semnificativă a numărului de teste COVID pozitive. La ultima raportare, in data de 22 noiembrie, au fost 40 de cazuri noi la Iași, respectiv 1550 la nivel national.

Dr Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase” Sf. Parascheva” Iași a transmis astăzi că totuși, numărul de cazuri critice este semnificativ:

“De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri COVID19 cu forme medii-severe. Formele critice, deși și ele sunt in scădere se mentin la un nivel semnificativ, de aceea indemn populatia să respecte in continuare măsurile de preventie și să se vaccineze”, a spus Dr Florin Roșu.

De asemenea, Dr Florin Roșu este de părere că valul 5, ce ar putea incepe la sfârșitul lunii ianuarie, ar putea fi prevenit numai cu creșterea numărului de persoane imunizate:
“Asa cum am preconizat, luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri, sărbătorile de iarnă putând fi celebrate sub auspicii mult mai liniștitoare din punct de vedere epidemiologic. Prevenirea valului 5, preconizat, la sfarșitul lunii ianuarie, inceputul lunii februarie va putea fi realizată prin creșterea procentului de persoane vaccinate și testare extinsă”, a mai transmis Dr Florin Roșu.