Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava efectuează cercetări, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, şantaj şi tâlhărie.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în perioada august – octombrie 2021, un bărbat ar fi constrâns o minoră să întreţină relaţii sexuale cu el. De asemenea, în luna octombrie 2021, mama victimei i-ar fi sustras minorei telefonul mobil, prin exercitarea de acte de violenţă.

La data de 6 decembrie a.c., poliţiştii au efectuat o percheziţie în cadrul dosarului penal, în urma căreia au fost ridicate mijloace materiale de probă.

De asemenea, cele două persoane bănuite de comiterea faptei au fost conduse la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acestea au fost reţinute de poliţişti, pentru 24 de ore.

Astăzi, 7 noiembrie a.c., cele două persoane bănuite de comiterea faptelor au fost prezentate, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului şi plasarea sub control judiciar a femeii, pentru 60 de zile.

Cercetările continuă.