Zi trista la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi, dupa ce Dr. Nicolae Chirana a incetat din viata, lasand un mare gol intre cei care i-au fost colegi si prieteni. Anuntul a fost facut de catre cei care i-au fost colegi

“Colectivul spitalului nostru anunță plecarea prea devreme a colegului nostru, Dr. Nicolae Chirana.

Nascut in 18 Decembrie 1952 Dr. Nicolae Chirana a absolvit cursurile Facultății de Medicină de la Iași în 1980. A lucrat la Dispensarul Medical din comuna Deleni din 1984 pana in 1990. A ocupat post de secundar la Sectia Barnova a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iasi si dupa 3 ani de secundariat a obtinut post ca medic specialist, apoi primar. In 2004, cand Sectia de pneumoftiziologie Barnova a fost desființată si cedată psihiatriei, s-a mutat in Iasi si a profesat până la pensionarea din 2017, la Sectia IV “Dr. Clunet”.

A fost casatorit cu dr. Alice Chirana, medic anatomopatolog si a lasat in urma 2 baieti.

Dr. Nicolae Chirana a fost unul dintre cei mai eficienti luptători impotriva tuberculozei, implicându-se în lupta epidemiologică atât în focare cât și la patul bolnavului, îngrijind pe parcursul carierei sale, sute de bolnavi de tuberculoză dar, în același timp rămânând conectat cu clinica prin participări la manifestarile stiintifice si activitate în gărzi.

Ni-l vom aminti cu drag și îi vom purta recunoștință veșnică.

Gardă ușoară, Nae !”, este anuntul facut de catre colectivul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iasi.

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!