La data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați de către o persoană despre faptul că, pe bulevardul Nicolae Iorga, din mun. Iași doi bărbați aflați sub influența băuturilor alcoolice adresează injurii unei tinere.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat cei doi bărbați, unul dintre aceștia având în brațe un televizor.
Întrucât, la vederea polițiștilor cei doi au devenit recalcitranți, s-a impus încătușarea lor și conducerea la sediul Secției nr. 3 Poliție pentru continuarea verificărilor.
Întrebat cu privire la televizor, bărbatul a declarat că l-a primit împreună cu un telefon mobil de la un cunoscut, pentru a le vinde în vederea procurării de băuturi alcoolice.
În urma continuării verificărilor și colaborării cu polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași, a rezultat faptul că în aceeași zi, televizorul ar fi fost sustras de pe un scaun dintr-o sală de jocuri de noroc, din mun. Iași. De asemenea, telefonul ar fi fost sustras din aceeași sală, de la o altă persoană.
Cecetările continuă, bunurile fiind ridicate în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Totodată, cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, conform Legii nr. 61/1991.