Voluntarii Invictus Alin Vorniceanu și Marin Chirazi au început pe data de 6 iulie a.c. un proiect inedit, intitulat APA, care constă în străbaterea traseului de 2600 km al Dunării cu caiacele, din Ulm, Germania, până la Sulina.

,,APA înseamnă acțiune, pasiune, angajament și reprezintă o acțiune dedicată copiilor, tinerilor și tuturor sportivilor care vor să își depășească limitele și să își contureze viitorul cu propriile eforturi și vise”, ne transmite Alin.

Cei doi temerari din Iași străbat în cadrul acestei aventuri 8 țări – Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, România, precum și 4 dintre capitalele statelor de mai sus – Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad.

Alin Vorniceanu are 33 de ani, este cadru militar, fost sportiv de performanță și un pasionat al ultramaratoanelor, cu mai multe curse extreme la activ. Marin Chirazi are 56 de ani și este fostul său profesor de sport. Este pasionat de cursele pe Dunăre și pe mare și are peste 40 de ani petrecuți în sistemul competițional al sportului de performanță, judo mai exact, în calitate de concurent.

După 18 zile și un efort deosebit, iată că aventurierii au ajuns la statuia ,,chipul lui Decebal”, cu palmele pline de răni, dar cu sufletul încărcat de bucurie și emoție.

Cei doi și-au propus să doboare vechiul lor record de străbătut Dunărea cu caiacele, stabilit în urmă cu 10 ani, cu o performanță de 30 de zile. Își doresc acum să termine în maxim 26 de zile și suntem siguri că vor reuși. Au parcurs până acum cel puțin câte 100 km in fiecare zi.

Foarte important de precizat este că cei doi nu au asistență de pe mal. Toată aventura va fi cu resurse minime, izolați de societate, doar vâslind și campând pentru somn pe malul fluviului.

La Galați, militari răniți și voluntari Invictus li se vor alătura pentru o scurtă perioadă.