Doi copii, unul în vârstă de 8 ani și celălalt de 11 ani, au fost atacați de o ursoaică cu pui la marginea satului Armeni, din județul Sibiu. Cei doi băieți erau cu oile pe câmp, când s-au trezit atacați de ursoaica însoțită de doi pui. Băiețelul cel mic a căzut victimă, fiind rănit, dar cel mare a reușit să scape.

Câinii care însoțeau oile au dat alerta și animalul a fugit, iar tatăl copiilor a sunat la 112. Băiatul de 8 ani se afla internat acum la spitalul de pediatrie din Sibiu.

„La fața locului, ei erau cooperanți, stabili și conștienți, unul dintre ei fiind transportat la CPU Luther Sibiu cu plăgi mușcate la nivelul scalpului și șoldului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

„A fost adus un copil în vârstă de 8 ani care prezenta multiple plăgi mușcate de către urs. Aceastea sunt localizate la nivelul scalpului, feselor și abdomenului. Copilul este conștient, stabil hemodinamic și respirator”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Oamenii spun că până acum urșii nu le-au făcut probleme. Pădurile se afla la distanță, iar localnicii spun că animalele sălbatice doar tranzitează zona.

In cursul acelei zile, un alt urs a fost văzut in același loc.

Reprezentanții ocolului silvic vor monitoriza în aceste zile mai intens zona pentru a vedea dacă ursoaica va apărea din nou.