Astăzi, 3 aprilie 2023, în jurul orelor 14:30, Poliția Locală Iași a transmis Serviciului Voluntar de Ambulanță o solicitare privind verificarea unei situații în care ar fi fost introduși minori în Adăpostul Temporar de Noapte “Baia Publică” de către persoane fără adăpost. La fața locului a fost trimis un echipaj de la Patrula Sanitară, minorii fiind identificați în incinta adăpostului temporar.

Aceștia au fost chestionați de lucrătorii Poliției Locale Iași, care au sosit la fața locului.

După o scurtă evaluare, s-a luat decizia alertarii Serviciului 119.

În urma discuției purtate cu operatorul 119, echipajele, împreună cu minorii de 8, respectiv 10 ani, au fost dirijate către Centrul de Urgențe Minori al DGASPC Iași, pentru a se lua măsurile legale de protecție, care se impun în astfel de situații.

Menționăm că în ultimele 24 de ore, echipajele S.V.A. au răspuns la un număr de 38 de solicitări privind acordarea primului ajutor premedical persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Iași, iar în Adăpostul Temporar de Noapte “Baia Publică” au fost cazate 23 de persoane, din care 3 au beneficiat de acordarea primului ajutor premedical în incinta adăpostului.